Πολιτιστικές δράσεις

Το σχολείο μας δίνει μεγάλο βάρος στην πολιτιστική καλλιέργεια των παιδιών. Κάθε τάξη παρακολουθεί θεατρικές παραστάσεις μέσα στη διάρκεια της χρονιάς, ενώ στα πλαίσια των εκδηλώσεων των εθνικών εορτών και των Χριστουγέννων ετοιμάζουν τις δικές τους παραστάσεις.

Τα παιδιά συμμετέχουν σε πολιτιστικά δρώμενα, όπως συναυλίες και εκθέσεις με τη βοήθεια των δασκάλων τους. Συμμετέχουν σε εορταστικές εκδηλώσεις με χορούς και θεατρικό λόγο.

Θέατρο

Μέσα από το θέατρο τα παιδιά έρχονται σε επαφή με μια τέχνη σύνθετης δημιουργίας. Το θέατρο δεν είναι έργο του ενός. Ευνοεί την καλλιτεχνική ομαδικότητα στην οποία συνυπάρχουν σχεδόν όλες οι τέχνες.
Το θέατρο δημιουργεί ένα θεωρητικό και πρακτικό πεδίο γνωριμίας των μαθητών με τη λογοτεχνία, την υποκριτική, τη μουσική, το χορό, τα εικαστικά. Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων όχι μόνο θα μάθουν αλλά και θα εφαρμόσουν τη γνώση που θα αποκτήσουν μέσα από τις θεατρικές παραστάσεις.

Οι μαθητές θα αναγνώσουν και θα αναλύσουν θεατρικά κείμενα, θα αναλάβουν ρόλους ασκώντας λόγο και συναίσθημα.

Μέσα από τη δυναμική της θεατρικής ομάδας θα αναπτύξουν το αίσθημα της επικοινωνίας, της πειθαρχίας και με αυτά ως οδηγό θα ανακαλύψουν και θα ολοκληρώσουν νέες πτυχές της προσωπικότητάς τους.

Καταληκτική εκδήλωση

Έχει γίνει θεσμός η καταληκτική εκδήλωση του σχολείου μας που πραγματοποιείται τον Ιούνιο κάθε χρόνου. Ο θεατής μεταφέρεται στο μαγικό κόσμο του παραμυθιού που αναβιώνουν τα παιδιά του δημοτικού και του Νηπιαγωγείου μετά τη θεατρική παιδεία που αποκομίζουν όλη τη σχολική χρονιά.