Εγγραφές καθημερινά από 09:00 - 14:00

Η Γιορτή της Μητέρας

Η Γιορτή της Μητέρας ή Ημέρα της Μητέρας είναι γιορτή προς τιμήν της μητέρας και της μητρότητας, που καθιερώθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αμερικανικό κίνημα γυναικών Mother’s Friendship Day, το οποίο διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis.

Βέβαια οι πρώτες αναφορές για τη Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα, αφού η μητέρα Γη, γνωστή ως Γαία, λατρευόταν ως υπέρτατη θεότητα. Στη σύγχρονη Ελλάδα, η Γιορτή της Μητέρας συνδέθηκε αρχικά με τη γιορτή της Υπαπαντής. Τότε η Παναγία με τον Ιωσήφ πήγαν τον σαράντα ημερών Ιησού στον Ναό για να πάρει την ευλογία.

Ωστόσο, κατά τη δεκαετία του ’60, ο χριστιανικός εορτασμός ατόνησε και ενισχύθηκε η συνήθεια εορτασμού της τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Όπως και να ’χει, πάντως, την αγάπη μας για τη μητέρα μας τη νιώθουμε και την εκδηλώνουμε 365 ημέρες τον χρόνο. Στη Γιορτή της Μητέρας αξίζει τον κόπο να της δώσουμε ένα γλυκό φιλί και μια μεγάλη αγκαλιά!!!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ...

facebook   YouTube icon

logo paramythoupolis

Facebook

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. More details…